Dr. David Servan-Schreiber

Dr. David Servan-Schreiber

Dr. David Servan-Schreiber

Dr. David Servan-Schreiber (21 april 1961 – 24 juli 2011) was professor in de klinische psychiatrie aan de universiteit van Pittsburgh en voorzitter van Essentia Consulting, een organisatie die stressmanagementprogramma’s ontwikkelt voor ziekenhuizen en andere instellingen. Hij heeft voor zijn werk diverse onderscheidingen gekregen en was gestationeerd in Parijs.

In zijn bestseller “Uw brein als medicijn” beschreef hij zeven natuurlijke behandelwijzen die uitgaan van de eigen genezende kracht van de hersenen. Het feit dat deze “alternatieve” geneeswijzen worden aangehaald en wetenschappelijk onderbouwd door een van huis uit klassiek geschoolde psychiater maakt ze erg interessant.

David Servan-Schreiber overleed op 50-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor die hij eerder, in 1992, wist te overwinnen. Hij schreef ook een andere bestseller, het boek “Antikanker“, waarin hij zelf op onderzoek gaat naar methodes die het lichaam helpen zich te beschermen tegen kanker. We zullen nooit weten hoe lang David Servan Schreiber geleefd had als hij de daarin beschreven levenswijze niet had beoefend.

Franstalige site: http://www.guerir.org/

Interview met Dr. David Servan-Schreiber in Ode

Boeken van Servan Schreiber